2 Aralık 2014 Salı

Arabanız Kışa Hazır Mı?

Kış ayları geldi, peki arabanız buna hazır mı? Kış aylarında arabanıza nasıl bakmanız gerektiğini çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Özellikle yeni şoförler için en tehlikeli mevsim kış aylarıdır. Bu aylarda hem arabanın bakımının çok iyi yapılması hem de sürücünün çok daha dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü yapılan kazaların pek çoğunda kazaya diğer sürücüler ya da farklı etmenler neden olabilmektedir. Bunun dışında araba bakımı için kullanılanacak olan aşağıdaki araba aksesuar ürünleri seçilirken en iyileri seçilmelidir.
·         Zincir
·         Antifiriz
·         Cam buz çözücü
·         Yağmur kaydırıcı
·         Buz kırıcı ve kazıyı vb.
Gibi ürünlerin mutlaka bulundurulması gerekmektedir. Bu araba aksesuar modelleri sayesinde arabanızın kış aylarına çok daha bakımlı ve hazır girmesini sağlayabilirsiniz.



Arabalarda kullanılan her araba aksesuar çeşidi, arabanın performansını bir şekilde etkilemektedir. Bu yüzden kış aylarında kullandığınız araba aksesuar modellerini daha dikkatli seçmelisiniz. Özellikle de kar zinciri ve antifiriz bu araba aksesuarları arasında kullanılması en çok gereken ürünlerin başında gelmektedir. Bu iki ürünü kullanmadan kış aylarında trafiğe çıkmak, çetin hava koşulları ile karşılaştığınızda trafiği hem sizin hem de çevrenizdekiler için tehlikeli bir hale getirecektir. Bu yüzden bu ürünleri yanınızda bulundurmanızda yasal bir zorunluluktur. Hem arabanızı hem de kendinizi düşünüyorsanız, kış aylarında çok dikkatli olmalısınız. Aksi takdirde başınıza gelebilecek kötü tecrübeler ile karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden her zaman tedbirinizi önceden alarak kazançlı olan siz çıkabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder